RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Aankoop sekspanden Hardebollenstraat juridisch in orde"

UTRECHT -

De gemeente Utrecht handelt niet onrechtmatig met het aankopen van de prostitutiepanden in de Hardenbollenstraat. Dat is de conclusie van de second opinion die juridisch kantoor Loyens & Loeff voor de gemeenteraad uitvoerde.

Vorige maand maakte burgemeester Jan van Zanen bekend dat de gemeente de negen panden met in totaal zeventien werkruimtes voor 5,8 miljoen euro wil opkopen. Met het plan zette het stadsbestuur Freya, het seksbedrijf van een ex-prostituee, buitenspel. Freya vroeg al jaren om een exploitatievergunning voor de Hardebollenstraat.


ONRECHTMATIG

Er zijn volgens de onderzoekers geen redenen om aan te nemen dat de gemeente bij de verwerving van de panden misbruik heeft gemaakt van haar recht of onrechtmatig heeft gehandeld tegen eigenaren of de vergunningaanvrager.


RAAD

Raadsleden hadden vorige maand veel vragen over de aankoop. Er werd daarom besloten een second opinion uit te voeren. Het onderzoek is begeleid door de raadsleden Steven de Vries, Selma Bas, Marleen Haage, Dimitri Gilissen en Jeffrey Koppelaar.


VERVOLG

Donderdag is er om 10.00 uur de openbare raadsinformatiebijeenkomst over de conclusie van de second opinion. Later die dag, na 15.00 uur, beslist de gemeenteraad over het voorstel van het college om de prostitutiepanden te kopen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -