RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rover: propvolle treinen rond Utrecht absurd

1/2
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Reizigersorganisatie Rover is niet blij met de propvolle treinen in de spits rond Utrecht Centraal. Vanwege werkzaamheden bij Breukelen heeft de NS tot eind augustus de helft van de treinen geschrapt.

Gevolg is dat met name tussen Utrecht en Veenendaal iedereen tegen elkaar aangedrukt staat. Volgens Aldo Markus van reizigersorganisatie Rover hebben de problemen te maken met te weinig capaciteit rond stations.

"We zien nu terwijl Utrecht Centraal nog niet af is dat er te weinig perrons zijn om de treinen te kunnen verwerken. Dit komt doordat er wissels zijn weggehaald, doordat station Zuilen maandenlang niet te bereiken is. Dat is eigenlijk te absurd voor woorden."


WERKZAAMHEDEN

ProRail werkt aan de vernieuwing van het spoor rond Utrecht Centraal. Zo worden onder meer perrons, het spoor en bovenleidingen aangepakt. Op het traject tussen Breukelen en Rhenen rijden daarom tot 21 augustus minder treinen en stopt de trein niet op Utrecht Zuilen.

De werkzaamheden zorgden eind vorige maand nog voor flinke problemen. Tijdens het laatste weekend reden veel treinen niet vanwege werk aan het spoor. De maandagochtendspits richting het zuiden liep in de soep doordat de werkzaamheden langer duurden dan verwacht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -