Geen zaak over geluidswal Woerden

WOERDEN - Woerden staat met lege handen in haar verzet tegen de geluidswal langs de A12. De Raad van State heeft het bezwaar van de gemeente niet-ontvankelijk verklaard.
De hoogste rechter besloot de zaak woensdagochtend niet in behandeling te nemen omdat het college niet volgens de richtlijnen heeft gehandeld bij het beroep. "Je zou het een procedurefout kunnen noemen", zegt een woordvoerder van de Raad van State. De zogeheten zienswijze over de zaak had ingediend moeten worden door het college en niet door de gemeenteraad.
De geluidswal is bedoeld om woningen in het Utrechtse Leidsche Rijn beter tegen verkeerslawaai te beschermen. Woerden vindt alleen dat de wal te veel op haar grondgebied bij Harmelen staat en het uitzicht belemmerd.
De gemeenteraad van Woerden krijgt daarin bijval van verscheidene natuurorganisaties in het Groene Hart, die menen dat de geluidswal de doorkijk naar de polder compleet zou verpesten. Ook bestaat de angst dat de wal een voorbode is om later massaal huizen te kunnen bouwen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.