Onderzoekteam: Nieuwe feiten Dascha Graafsma

HOLLANDSCHE RADING/HILVERSUM - Het onderzoeksteam van de familie Graafsma in Hollandsche Rading heeft nieuwe feiten rond de veronderstelde zelfmoord van Dascha Graafsma. Het team zegt dat de tijdscodering van eerder gepubliceerde camerabeelden niet juist is. De politie zou er twee uur naast zitten.
De 16-jarige Dascha werd eind november na een avondje stappen in Hilversum door een trein overreden. Het Openbaar Ministerie concludeerde dat het meisje zelfmoord heeft gepleegd. Om te achterhalen wat er gebeurd is, formeerde Dascha's vader een eigen onderzoeksteam.

TIJDSTIP

In december publiceerde de politie camerabeelden waarop Dascha te zien is in de nacht van het ongeval. Het onderzoeksteam concludeert nu dat de politie het tijdstip van de beelden onjuist heeft vastgesteld. Volgens de onderzoekers zijn de beelden waarop Dascha te zien is niet om 02.16 gemaakt, maar om 04.26 uur.
Het onderzoeksteam is vooral geïnteresseerd in twee personen die op dat latere tijdstip op de beelden voorbijlopen. De twee zouden nog niet meegenomen zijn in het onderzoek. De vader van Dascha, René Graafsma, roept bij RTVNH het duo op zich te melden.
De politie wilde niet ingaan op het bericht van het onderzoeksteam en verwees naar het Openbaar Ministerie. Het OM heeft nog niet gereageerd.

Onderzoekteam: Nieuwe feiten Dasha

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.