Overvaller Etos Zeist nog voortvluchtig

ZEIST - Op de Etos in het centrum van Zeist is donderdagochtend een overval gepleegd door iemand met een vuurwapen. De gemaskerde dader is gevlucht en de politie heeft hem of haar ondanks een grote zoekactie niet meer gevonden.
De overval werd rond 10.00 uur gepleegd op het Emmaplein. De dader bedreigde personeel van de drogisterij met het wapen, niemand raakte gewond. Wel heeft de dief geld uit de kassa gestolen en zijn medewerkers behoorlijk geschrokken.
Vermoedelijk is de dader een vrouw. In de buurt is een Burgernet-oproep verspreid, maar die leverde niets op. "Gezien de tijd gaan we er niet meer vanuit dat we de overvaller nog vinden", zegt de politie zo'n tweeënhalf uur later.

SIGNALEMENT

De overvaller droeg een zwarte broek, zwarte schoenen met een glimmende neus, een zwart vest met een capuchon. De persoon is zo'n 1.70 meter lang en heeft een normaal postuur. Agenten bekijken momenteel camerabeelden om te ontdekken of de verdachte een man of een vrouw is. De overvaller rende de Torenlaan in en deed daar zijn of haar masker af.

POLITIE-INZET

De politiehelikopter is ingezet om mee te helpen zoeken. In het centrum van Zeist was veel politie. Agenten stelden vragen aan getuigen die mogelijk iets hebben gezien.

Een politiewoordvoerder over de overval
Verslaggever Mark van der Wel bij de Etos op het Emmaplein

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.