Mies Bouwman geniet van Kasteel Amerongen

© RTV Utrecht
AMERONGEN - In Kasteel Amerongen werd vanmiddag een expositie geopend die nu eens niet gaat over de kasteelhéren, maar over de vrouwen die er gewoond hebben. Sterke vrouwen, die in de geschiedenis van het kasteel een grote rol hebben gespeeld.
De expositie in Amerongen werd geopend door de Koningin van de Nederlandse Televisie: Mies Bouwman (86). Ze woont in de buurt van het kasteel, in Elst. Ze reisde geheel in stijl, als een echte grande dame, per koets naar Kasteel Amerongen. RTV Utrecht-verslaggever Peter Knieriem kreeg haar even te spreken.
- U opent hier een tentoonstelling over sterke vrouwen. Waarom?
"Geen idee, hahaha! Nee hoor, ze hebben me gevraagd en als ze me hier in de buurt vragen zeg ik altijd ja. Ik ga niet meer door heel Nederland. Maar het is zo lieflijk hier, met zo'n mooi gebouw en prachtige historie. Ik vind het een eer dat ze me hier vragen.
- Wat heeft u met het thema sterke vrouwen?
"Ik heb mezelf nooit zo gezien als sterke vrouw. Ik ben überhaupt nooit zo met mezelf bezig. Maar ik vind ze wel erg leuk hoor, sterke vrouwen. Ze worden soms neergezet als keiharde types, maar dat valt erg mee. Ik heb er wel een paar ontmoet: koningin Beatrix, koningin Juliana, Haya van Someren, Erica Terpstra. Fantastische mensen."
- Tijdens deze expositie wordt ook duidelijk dat de vrouwen vroeger heel veel voor kasteel Amerongen hebben gedaan, maar het ging eigenlijk altijd over de mannen. Vindt u dat ook nu nog te weinig belicht wordt wat vrouwen allemaal voor elkaar krijgen?
"Het verandert wel hoor. Vrouwen zijn in opmars. En dat is oké."
- Tot slot: we zien u niet veel meer in de media. Hoe gaat het met u?
"Heel goed hoor. Ik ben vooral bezig met mijn familie en vrienden, de kinderen en kleinkinderen. Heerlijk."

Interview met Mies Bouwman

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.