Baarnsche Courant knoeit met foto JSF-vlucht

© bewerking door Baarnsche Courant
BAARN - De Baarnsche Courant is in opspraak geraakt door een nepfoto van de JSF-rondvlucht. Op de originele afbeelding van fotograaf Caspar Huurdeman staan mensen die dinsdag tegenover Paleis Soestdijk stonden te wachten op de straaljager.
Het toestel was uiteindelijk nauwelijks te zien en de toeschouwers bleven teleurgesteld achter. Op de foto in de Baarnsche Courant is echter een JSF in de afbeelding van Huurdeman gemonteerd met zijn naam erbij, verkeerd gespeld ook nog.
Al snel werd het Photoshop-misbruik ontdekt. "Ik werd erover gebeld door een bekende. Ik wist er nog helemaal niets vanaf", zegt Huurdeman tegen RTV Utrecht. Maar voor de fotograaf was al snel duidelijk dat de foto inderdaad niet deugde. "De straaljager gaat de verkeerde kant op en het publiek kijkt helemaal niet omhoog. Ook kloppen de verhoudingen niet."
Huurdeman wil uit de wereld hebben dat de getructe foto van hem is. Hij heeft inmiddels contact gehad met de hoofdredactie van de Baarnsche Courant. "Ik heb gevraagd om dit vrijdag in de krant recht te zetten en dat heeft de hoofdredacteur beloofd. Als dat gebeurt, is het voor mij ook klaar. Maar dit kan en mag natuurlijk niet. Als iemand iets wil veranderen aan mijn foto, dan moet hij dat overleggen. Dan kan ik ja of nee zeggen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.