Utrechts café zendt vanavond Nederland - Spanje uit

UTRECHT/AMERONGEN - Om toch nog een beetje Oranjegevoel te laten ontstaan zendt het Utrechtse café de Potdeksel vrijdagavond de wedstrijd Nederland - Spanje (5-1 winst) uit 2014 uit.
Het EK begint vrijdag: gastland Frankrijk speelt tegen Roemenië. Nederland wist zich tot ieders verrassing niet te kwalificeren voor het toernooi, dus wordt het een voetballoze zomer voor het Nederlandse voetbalpubliek.
Maar niet voor de bezoekers van de Potdeksel aan het Lucasbolwerk. Naast Nederland - Spanje worden later dit EK ook zeven andere legendarische Oranje-duels uitgezonden. De dresscode in het café is oranje.

IDEE

Het idee komt van Utrechtse filmmakers die een
maakten over een voetbalfan die doet alsof Nederland toch meedoet aan het EK. Dat scenario wordt nu dus werkelijkheid. "Ik denk dat het een beetje borrelwedstijden worden", zegt filmmaker Jasper Scholten. "Het is niet zo dat iedereen heel gespannen zal kijken."

AMERONGEN

Ook verderop in de provincie verkeren voetbalfans in EK-sferen. In Amerongen wordt vrijdagavond een wedstrijd gespeeld tussen Nederland en Duitsland. Daar komt een vriendenelftal vol Oranje-fans in actie tegen een Duits vriendenteam. Dat gaat gepaard met spandoeken, een volkszanger en een fanfareclub.
BELGIË
In Amersfoort wordt bij gebrek aan Nederland gejuicht voor België. Twee horecaondernemers hebben een juichlied gemaakt voor onze zuiderburen. Ze zenden alle wedstrijden van België uit.

Radio-repo: in Utrecht en Amerongen verkeren ze gewoon in EK-sferen
De reportage in UVandaag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.