"Iedereen blij met opvang asielzoekers Kanaleneiland"

UTRECHT - De opvang van vluchtelingen in Kanaleneiland is succesvol verlopen. Dat blijkt volgens de gemeente na een evaluatie door bewoners en maatschappelijke organisaties die meewerkten aan de noodopvang.
Volgens de gemeente is "een nieuw netwerk ontstaan van maatschappelijke organisaties in Kanaleneiland" en "nieuwe energie om door te gaan met activiteiten die de wijk kunnen versterken".
"In de hele periode zijn nauwelijks incidenten geweest", schrijft de gemeente. In november en december was er extra toezicht op straat, maar na de jaarwisseling is dat afgebouwd.
In november arriveerden de eerste vluchtelingen. 1 mei sloot de opvang de deuren. In totaal zaten in wisselende samenstellingen zo'n 470 asielzoekers in het pand aan de Amerikalaan.

LEERPUNTEN

Sommige dingen gingen niet vlekkeloos: en daarvan hoopt de gemeente in de toekomst te leren. De invloed van cultuurverschillen en taalbarrières werd niet altijd helemaal goed ingeschat. Zo moeten in de toekomst asielzoekers beter betrokken worden bij activiteiten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.