'Qatar heeft sterke zaak tegen Laura'

UTRECHT - De 22-jarige Laura uit Utrecht, die in Qatar gevangen zit, gaat een lastige rechtszaak tegemoet. Dat meldt de Telegraaf. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft tegen haar moeder gezegd dat Qatar "sterke zaak heeft op grond van een gedegen vooronderzoek".
Laura zit sinds maart vast in het oliestaatje Qatar. Ze zou zijn verkracht in de hoofdstad Doha en zijn opgepakt toen ze aangifte van die verkrachting wilde doen bij het politiebureau. In Qatar is het verboden om seks te hebben zonder getrouwd te zijn.

STERKE ZAAK

Volgens
heeft justitie in Doha onderzoek laten doen door een arts. Ook zijn er getuigenverklaringen en mogelijk zijn er ook camerabeelden.
De vermeende verkrachter, een Syriër, zegt dat de seks vrijwillig was en dat Laura daarna om geld vroeg. Toen hij weigerde te betalen, zou Laura hem volgens zijn lezing van zijn telefoon en horloge hebben beroofd.

MOSLIM

Het feit dat Laura zelf moslim is, is volgens Buitenlandse Zaken "een verzwarende factor". Maandag moet moet de Utrechtse opnieuw voor de rechter verschijnen.
Laura heeft zelf al laten weten dat zij niet werkt als escortdame. Op diverse websites wordt gesuggereerd dat de 22-jarige vrouw vanwege haar werk als prostituee samen met een vriendin in het Midden-Oosten zou verblijven.

KAMER

Een groot deel van de Tweede Kamer heeft inmiddels om
gevraagd bij de minister. Op sociale media komen dit weekend veel steunbetuigingen binnen voor Laura onder de hashtag
.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.