Deel helm bergbeklimmer Wilson gevonden

AMERSFOORT - In de zoektocht naar de sinds 16 mei vermiste Nederlandse bergbeklimmer Christiaan Wilson is in de Himalaya een stuk helm gevonden dat zeer waarschijnlijk van hem is. Dat heeft de Stichting Red Christiaan Wilson zondagavond gemeld.
Het helmdeel werd gevonden in de buurt van het Zwitserse basiskamp op de route die Wilson van plan was te lopen. Het lag op een moeilijk te bereiken plek in de vernauwing van een stroom. Volgens een van de zoekers is het materiaal niet verweerd door zon of water, wat erop kan wijzen dat het er nog maar kort ligt en dus inderdaad van Wilson kan zijn.
"De vondst zegt iets over wat er kan zijn gebeurd en de plek waar de verdere zoektocht moet worden voortgezet", zegt een woordvoerder. Hij houdt er rekening mee dat Wilson een ongeluk heeft gehad, bijvoorbeeld is getroffen door steenslag.
Wilson werd voor het laatst gezien op 16 mei. Zijn Amersfoortse moeder Magreet Wilson beleeft sindsdien een nachtmerrie, vertelde ze eerder in het AD/Amersfoortse Courant.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.