RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ronde Venen baalt van Schiphol-vliegtuigen

DE RONDE VENEN -

Inwoners van de gemeente De Ronde Venen hebben steeds vaker last van vliegtuigen van Schiphol. De toestellen zouden leiden tot geluidsoverlast en slechtere lucht.

De combinatie PvdA-GroenLinks-LokaalSociaal eist duidelijkheid van het college. De partijen willen weten welke dorpen het meeste last hebben van de vliegtuigen en hoe het ervoor staat met luchtkwaliteit en geluidsoverlast.


EXPERIMENT

Dit najaar start een experiment waarbij luchtverkeer dat opstijgt vanaf de Kaagbaan, eerder af zal buigen naar het oosten. Hierdoor neemt luchtverkeer boven De Ronde Venen waarschijnlijk toe. Vorig jaar was al sprake van toename door onderhoud aan de Aalsmeerbaan en het daardoor toegenomen gebruik van de Buitenveldertbaan.

Raadslid Pieter Kroon benadrukt dat de leefomgeving in De Ronde Venen al enorm onder druk staat door de verhoging van de snelheid op de A2. "Dat baart ons zorgen." Kroon vreest ook dat vliegtuigen zorgen voor schadelijke ultrafijnstof die longaandoeningen en hart- en vaatziekten veroorzaakt.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -