Petitie voor buslijn Leusden 2500 keer getekend

LEUSDEN - De petitie voor het behoud van een buslijn in Leusden is ruim 2500 keer getekend. Maandag wordt de petitie van de lokale SP overhandigd aan de provincie.
Binnenkort wordt het dorp niet door twee maar door één buslijn bediend. Vervoerbedrijf Syntus is vanaf 11 december verantwoordelijk voor het busvervoer. De twee belangrijkste buslijnen die het dorp verbinden met station Amersfoort moeten plaats maken voor een nieuwe lijn.
De nieuwe lijn gaat acht keer per uur in de spits rijden in plaats van twee keer per uur. Bovendien is de route ingekort waardoor reizigers sneller van Leusden naar Amersfoort worden vervoerd. Consequentie is dat haltes gaan verdwijnen, zoals die bij woonzorgcentrum 't Hamersveld.

SP

"De ouderen en minder bedeelden worden aan de kant geschoven", zegt SP-raadslid Ruud Stuivenberg. "En de gemiddelde Leusdenaar moet in sommige gevallen meer dan een kilometer lopen." Als de plannen echt doorgaan overwegen burgers bussen te blokkeren, zegt de politicus tegen Radio M Utrecht.
Een woordvoerder van de provincie liet eerder al weten dat altijd aanpassingen mogelijk zijn in de dienstregeling als er problemen worden ervaren.

SP-raadslid Ruud Stuivenberg over de verdwijnende buslijn

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.