RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Elf festivals aangewezen voor provinciale subsidie

UTRECHT - Een adviescommissie van Provinciale Staten heeft elf festivals aangewezen, die de komende vier jaar een financiŽle bijdrage krijgen van de provincie Utrecht.

De commissie beoordeelde de festivals op artistieke en zakelijke kwaliteit en internationale uitstraling. Bij de gekozen festivals horen onder meer Het Nederlands Film Festival, Le Guess Who? en het Amersfoort Jazz Festival. Het festivalbudget van de provincie bedraagt 785.000 euro per jaar.

De commissie constateert dat de provincie Utrecht beschikt over een groot aantal initiatieven met een landelijke uitstraling, een professionele organisatie en een gezonde ambitie. "Utrecht kan uitermate trots en tevreden zijn over de passie en gedrevenheid van haar festivalorganisatoren."

Het voorstel moet nog wel door Gedeputeerde Staten worden bekeken; die besluiten eind van de maand of ze het advies overnemen.

De overige aangewezen festivals zijn: het Festival Oude Muziek, SPRING, Tweetakt, Gaudeamus Muziekweek, het Holland Animation Festival, het International Literature Festival Utrecht, het Cafť Theater Festival en Spoffin.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -