Wonen op bedrijventerrein Middelland in Woerden

WOERDEN - Om leegstand tegen te gaan en de woningmarkt vlot te trekken gaat de gemeente Woerden wonen op bedrijventerrein Middelland mogelijk maken.
De gemeente presenteert op 27 juni een plan aan ondernemers dat inspeelt op het toestaan van woonbestemmingen op kantoorpanden. In het gebied rondom het stadhuis en het ziekenhuis komen twintig tot vijftig kantoorpanden in aanmerking voor een woonbestemming.
De ontwikkeling maakt deel uit van een strategie van gemeenten om extra woningbouw binnen de bestaande gemeentegrenzen te realiseren. De komende maanden zullen de plannen verder vorm krijgen, waarna bestemmingsplannen aangepast moeten worden.

STATUSHOUDERS

Door de plannen is de kans groot dat enkele kantoorpanden op bedrijventerrein Middelland gebruikt gaan worden voor de opvang van vluchtelingen met een status.
Woningcorporatie Groenwest zal de komende jaren een woonplek moeten bieden aan vierhonderd statushouders. De woningmarkt biedt deze ruimte momenteel niet. Op hetzelfde bedrijventerrein worden al plannen gemaakt voor de komst van een AZC.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.