Georgina Verbaan leest asielkatten voor

AMERSFOORT - Asieldieren in Amersfoort werden dinsdag verrast met een bezoek van Georgina Verbaan. De actrice las de dieren voor uit Meester Kikker. Verbaan speelt in de verfilming van dit boek.
Twee katten luisterden ruim een uur naar het verhaal. Volgens Verbaan is voorlezen belangrijk voor asieldieren. "Ze weten natuurlijk niet wat er gebeurt, maar ze worden er wel rustig van. Ik denk dat het goed is dat ze in gezelschap van mensen verkeren."

DIERENBESCHERMING

Volgens de Dierenbescherming klopt dit. "Je moet tijd met je dier doorbrengen. Dat is voor het baasje en het dier prettig. Dat kan voorlezen zijn, maar ook iets anders", aldus een woordvoerder. Voorlezen helpt dieren daarnaast bij hun socialisatie, waardoor ze makkelijker plaatsbaar worden.
In de film Meester Kikker, die eind juli in première gaat, speelt Georgina Verbaan een asielbeheerder. De rol is haar op het lijf geschreven. "Ik heb in Amsterdam op de Poezenboot gewerkt, een drijvend asiel voor poezen. Ik had dus al een goed beeld van hoe het eraan toegaat"

Reportage over voorlezende Georgina Verbaan

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.