RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rijk: milieuzone zaak van Utrecht

UTRECHT -

Utrecht moet zelf op basis van het TNO-rapport afwegen of het doorgaat met de milieuzone waarmee oude dieselauto's worden geweerd uit de stad. Staatssecretaris Dijksma laat dat weten aan de Tweede Kamer. Ze stelt dat het TNO-onderzoek in opdracht van de gemeente nog niet heeft aangetoond dat de milieuzone bijdraagt aan schonere lucht in Utrecht.

Dijksma reageert op vragen van de Tweede Kamer over de tegenstrijdige berichtgeving in media over het TNO-rapport dat vorige maand uitkwam. Volgens sommige kranten droeg de milieuzone wel bij aan schonere lucht, volgens andere juist niet.

RTV Utrecht berichtte vorige maand dat de onderzoekers geen direct verband leggen tussen de verbetering van de luchtkwaliteit in Utrecht en de milieuzone.

"Uit het rapport blijkt dat de invoering van de milieuzone in Utrecht bijdraagt aan de verlaging van de uitstoot van fijnstof", schrijft de staatssecretaris. "Dit effect op de luchtkwaliteit blijkt wel uit het onderzoek naar de samenstelling van het wagenpark, maar kan vooralsnog niet met metingen worden aangetoond. Verder blijkt uit het rapport dat het effect van de milieuzone op de uitstoot van stikstofoxiden marginaal is. Het is aan de gemeente Utrecht om op basis van dit rapport een belangenafweging te maken."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -