Politiebescherming voor advocaat Tomlow

UTRECHT - De politie beschermt de Utrechtse advocaat Bernard Tomlow. Onbekenden gooiden in de nacht van vrijdag op zaterdag een molotovcocktail tegen de voordeur van zijn kantoor aan de Prins Hendriklaan bij het Wilhelminapark.
Het was de derde ernstige bedreiging binnen een half jaar. Tomlow vertegenwoordigt vaak wooncorporaties die wiettelers uit hun huis zetten. Mogelijk komt de actie uit die hoek. Tomlow is daarnaast regelmatig advocaat bij ontruimingsprocedures. De kans is groot dat de dader(s) door de bewakingscamera's zijn vastgelegd.
Tomlow zegt gewoon door te gaan met zijn werk: "Ik ben inmiddels wel wat gewend". De advocaat heeft al vaker te kampen gehad met bedreigingen en zelfs geweld. Zo werd hij drie jaar geleden geschopt, geslagen en gestoken met een ijspriem door vier leden van een Utrechtse familie. Zij werden veroordeeld tot celstraffen. De hoofdverdachte kreeg 2,5 jaar.
Bij de aanslag in de nacht van vrijdag op zaterdag raakte alleen de buitenkant van het kantoor zwaar beschadigd. Geschrokken buren blusten de brand. Tomlow vindt het erg vervelend dat de buren te lijden hebben onder de bedreigingen.
Meer over Tomlow vanavond in U Vandaag. Zie ook www.uvandaag.nl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.