Film over vlucht rijschoolhouder Henk Kas

DIEMEN - Het verhaal van de vluchtende rijschoolhouder Henk Kas uit Zeist wordt verfilmd. IdtV Film produceert de telefilm, die De Fuik gaat heten, samen met de VPRO. Het verhaal is geïnspireerd op de vlucht van Kas en zijn gezin.
De Zeistenaar verdween in augustus 2005 met zijn vier kinderen en vrouw en dook een paar maanden later weer op in de bossen bij München. Het gezin bivakkeerde in een huurauto.
Kas was in paniek. Hij kampte met schulden en zijn dochters zouden uit huis worden geplaatst. De rijschoolhouder werd uiteindelijk veroordeeld tot 21 maanden celstraf, waarvan zeven maanden voorwaardelijk.
De Fuik vertelt het verhaal van de streng gereformeerde rijschoolhouder Jaap Groot die met zijn vrouw en vier dochters op de vlucht slaat. Hij wil voorkomen dat zijn dochters uit huis worden geplaatst, wat al met zijn twee zonen reeds is gebeurd.
Ze duiken onder op campings, waar vader Jaap, een verbitterde godsdienstwaanzinnige, zijn gezin steeds meer tiranniseert.
De opnames zijn gepland in het najaar van 2007. De telefilm is te zien in het voorjaar van 2008. Wie de hoofdrollen in de De Fuik vertolken, is nog niet bekend.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.