Burgemeester onderzoekt inzet leencamera Kanaleneiland

UTRECHT - Burgemeester Van Zanen gaat nadenken over de inzet van leencamera's om een einde te maken aan een reeks autobranden in Kanaleneiland. Volgens de VVD zou de inzet een oplossing kunnen zijn, omdat eventuele verdachten zo sneller in beeld komen.
Van Zanen liet woensdagavond weten dat hij wel wat ziet in het plan. Hij "gaat het meenemen bij de aanpak van autobranden", meldt de VVD op Twitter.
De politie is op dit moment druk bezig met het onderzoek. Zo wordt er gekeken of er sprake is van brandstichting. Ook wordt er gekeken of de branden een verband hebben met elkaar.

LEENCAMERA

Volgens raadslid Queeny Rajkowski van de VVD gaat dat allemaal niet snel genoeg en zou de inzet van een leencamera het politieonderzoek enorm kunnen helpen. Een leencamera is een camera die de politie uitleent aan burgers.
Burgers kunnen vervolgens zelf bepalen waar ze die camera's neerzetten in de hoop dat een eventuele dader of daders sneller in beeld komen. Het voorstel van de leencamera's ligt bij de politie, maar het is nog niet bekend wat zij er van vinden.

Verslaggever Dennis van Ommeren over de autobrandenzaak

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.