Gehandicapten helpen cafés rolstoelvriendelijk te maken

WOERDEN - Mensen met een beperking kunnen volgend jaar naar de rechter stappen als horecagelegenheden niet toegankelijk voor ze zijn. Een nieuwe wet bepaalt dat. De Wheelchair-mafia, een organisatie die zich inzet voor rolstoelgangers, doven en blinden, helpt de ondernemers op weg.
Cafés met een trapje voor de deur, een wc waar je met een rolstoel niet in kunt of een ribbelpad voor blinden dat zomaar ineens ophoudt. Volgend jaar mag dit niet meer voorkomen. De Woerdense Frank Sanders gaat langs bij bibliotheken en cafés om te laten zien waar het misgaat.
"Samen met de ondernemers kijken we wat er op een simpele en ook goedkope manier mogelijk is om het wel toegankelijk te maken", aldus Sanders.

VERDRAG

De Eerste Kamer stemde onlangs in met het VN-verdrag voor de rechten van personen met een handicap. Nederland is een van de laatste landen in Europa die het verdrag ratificeert.
Vanavond in de tv-uitzending UVandaag een gesprek met Frank Sanders over de nieuwe regels rond toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

Rolstoeler Frank checkt Woerdense horeca.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.