Run op peeskamers Utrechtse Hardebollenstraat

Geïnteresseerde huurders in de Hardebollenstraat.
Geïnteresseerde huurders in de Hardebollenstraat. © RTV Utrecht
UTRECHT - De voormalige prostitutieruimtes in de Utrechtse Hardebollenstraat zijn in trek. Ze worden tijdelijk antikraak verhuurd voor 150 euro per maand. Donderdag om 14.45 uur waren al zeven van de zeventien peeskamers weg.
Ad Hoc, het bedrijf dat de verhuur regelt, zoekt vooral creatievelingen, kunstenaars en ondernemers. De eerste bezichtigingen trokken donderdag flink wat geïnteresseerden. Onder meer een Utrechts comedygezelschap, een vintage meubelwinkel, een kunstatelier en een ontwerpbureau willen zich vestigen in de Hardebollenstraat.

SHOWROOM

"Toen ik ervan hoorde ben ik meteen gaan kijken", zegt de kersverse huurster Laura Menger van Vintage Revival uit De Meern. "We gaan de ruimte gebruiken als showroom. Het is wel gek dat er prostituees hebben gezeten. Daar moeten we maar niet te veel aan denken. Maar ik vind het ook heel cool dat ik nu een ruimte heb in deze straat. Het is toch een begrip in Utrecht."

BUURT

De buurt heeft al laten weten blij te zijn met de tijdelijke buurtgenoten. Hoe lang de antikrakers in de Hardebollenstraat kunnen werken, is niet duidelijk, maar als het bestemmingsplan van de panden wijzigt moeten ze weg.
Burgemeester Van Zanen was donderdag ook aanwezig. Hij is blij dat de verhuur van de ruimtes snel tot stand komt. "De panden zijn nu van de gemeente en het is dan goed om gedoe en kraak te voorkomen en de levendigheid terug te brengen, want het gaat het nog wel even duren voordat de toekomstplannen bekend zijn."
Omwonenden vreesden tot vorige week de terugkeer van raamprostitutie, maar die angst werd weggenomen toen de gemeenteraad akkoord ging met de aankoop van de panden door de gemeente. Het bedrijf Freya, dat weer prostituees in de Hardebollenstraat wilde, stond daarmee buitenspel.

Reportage over de nieuwe huurders in de Hardebollenstraat

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.