RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Straatnieuws krijgt prijs voor interview met paus

UTRECHT - De Utrechtse krant Straatnieuws heeft de Special INSP News Service Award gewonnen voor het interview met paus Franciscus. Dit is de hoogste onderscheiding voor een redactionele bijdrage in een van de 112 kranten van INSP, het internationale straatkrantennetwerk.

Het interview met Franciscus verscheen niet alleen in Straatnieuws maar werd in tientallen straatkranten over de hele wereld doorgeplaatst. Daardoor lazen miljoenen mensen het verhaal van verkoper Marc, Stijn Fens, Jan-Willem Wits met de foto's van hoofdredacteur Frank Dries.

Voorzitter Mirjam Sterk van de stichting achter Straatnieuws is trots. "Deze prijs is een blijk van erkenning van al onze 'zusterbladen' in het buitenland en dat is bijzonder eervol." Ze zegt dat niemand de verkopers van Straatnieuws voorbij kon lopen met Franciscus op de cover. "Dat is precies wat de paus wilde bereiken."

De verkopers van Straatnieuws moeten de kranten zelf aanschaffen voor 1,60 euro en mogen op straat dan 2,50 euro vragen. Het veelverkochte pausnummer heeft voor daklozen dan ook voor veel extra inkomen gezorgd. Ook in het buitenland werden kranten met het interview goed verkocht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht