Eerste klompenpad voor kinderen in Bunnik

© RTV Utrecht
HOUTEN/HOUTEN - In het buitengebied van Bunnik en Houten wordt dit weekend het eerste klompenpad voor kinderen geopend. Klompenpaden gaan door weilanden en over boerenerven, maar in Bunnik is het pad voorzien van spannende doorsteekjes en een vlot om een sloot over te steken.
In de regio liggen al tientallen klompenpaden voor volwassenen, maar voor kinderen was er nog niets. Terwijl er wel behoefte aan is, zegt Evelien Kenbeek van Landschap Erfgoed Utrecht. "We kregen van onze fans de vraag: 'We willen ook graag met onze kinderen op pad, maar we weten niet hoe we dat moeten doen'."
De organisatie ging aan de slag en met hulp van een boerin werd een pad uitgestippeld. Door 7500 euro van een crowdfundingsactie kon Landschap Erfgoed Utrecht de extraatjes betalen. Het pad zal worden onderhouden door vrijwilligers.
Aankomende zaterdag wordt het klompenpad bij de Marsdijk in Bunnik en door het bos Nieuw Wulven feestelijk geopend. Daarna is het pad van zeven kilometer lang voor iedereen te lopen.

Eerste klompenpad voor kinderen in Bunnik

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.