RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nog steeds ruzie over nieuwbouwwijk Rijnvliet

LEIDSCHE RIJN -

De gemeente Utrecht en projectontwikkelaar Ovast ruziŽn nog steeds met elkaar over de nieuwbouwwijk Rijnvliet. Dat schrijft het college van B en W aan de gemeenteraad.

De partijen hebben al jaren een conflict over de wijk, die vlakbij recreatieplas Strijkviertel moet komen. Zo vindt Ovast dat er in Rijnvliet te kleine kavels te komen, waardoor het bouwen van meer woningen op iets kleinere stukken grond niet mogelijk is. Een projectontwikkelaar kan daar normaal gesproken veel geld mee verdienen en Ovast heeft miljoenen euro's schadevergoeding geŽist.

Utrecht daarentegen denkt dat Ovast de planning van de bouw niet helemaal gaat halen en heeft het bedrijf daarvoor in gebreke gesteld. Ondanks de juridische procedures gaat Utrecht er wel vanuit dat de bouw volgend jaar kan beginnen.

Ovast is het bedrijf van raadslid Wim Oostveen van Stadsbelang Utrecht. Hij is vanwege het conflict tijdelijk uit de raad gestapt. Als raadslid had hij inzage in geheime stukken over de juridische procedures tegen zijn bedrijf. Naar eigen zeggen heeft hij die niet ingezien omdat hij discussies over belangenverstrengeling wil voorkomen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -