Utrechtse keukenmeesters bereiden ijsdiner in Tivoli

UTRECHT - In het oude pand van Tivoli aan de Oudegracht in Utrecht is de komende dagen een pop-up-restaurant met ijsgerechten. De Utrechtse ondernemers Raoul Witteman van restaurant C'est Ça en Roberto Coletti van Roberto Gelato hebben daarvoor de handen ineen geslagen.
Witteman en Coletti serveren een luxe 7-gangen ijsdiner. Al maanden experimenteren de keukenmeesters met verschillende smaakcombinaties. Vooral de hartige smaken ijs geven een bijzondere twist. "We hebben groentesmaken. Er is ook visijs bij", zegt Coletti.
Het ijs is niet makkelijk te maken, zegt Coletti. "Voor hartig ijs probeer ik al drie jaar om het zoetgehalte zo laag mogelijk te houden. Met Italiaanse collega's heb ik dat eindelijk kunnen bereiden", aldus de ijsmaker. "Het is een primeur."
Niet alleen het ijs was een uitdaging. De twee chefs moesten ook de nieuwe gebruikers van Tivoli overtuigen om hun muziekstek om te bouwen tot restaurant. Ze wilden hun gerechten daar per se presenteren. Coletti omdat hij er, net vers uit Italië, zijn eerste concert van Candy Dulfer bijwoonde. Witteman omdat hij er nog niet genoeg gefeest had.
De gebruikers van Kytopia raakten enthousiast en de twee kregen toestemming voor het bijzondere restaurant. Voor het diner dit weekend zijn nog een paar kaarten beschikbaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.