Twintig tips over moord op Woerdense jonkvrouw

WOERDEN - De politie heeft zo'n twintig tips gekregen over de onopgeloste moord op de Woerdense jonkvrouw Ruud de Ranitz. Zij werd in 1991 om het leven gebracht.
De politie heropende de zaak omdat er nieuwe informatie binnenkwam. In het RTV Utrecht-programma Bureau Hengeveld en bij Opsporing Verzocht werd aandacht besteed aan de zaak.

INBRAAK

De Ranitz is vermoedelijk vermoord tijdens een uit de hand gelopen inbraak. In haar huis aan de Zaan in Woerden was al vier keer ingebroken. De politie denkt dat het steeds ging om dezelfde dieven.
De jonkvrouw hield er rekening mee en probeerde hen af te wimpelen door kleine geldbedragen in het zicht te leggen. Ze hoopte dat de inbrekers daar genoegen mee zouden nemen en niet verder zouden zoeken.
Het lijkt erop dat De Ranitz door haar moordenaar(s) is verrast in haar bed. Ze verzette zich hevig, maar werd op haar achterhoofd geslagen met een zwaar voorwerp. Toen ze werd gevonden lag ze gewikkeld in een dekbed en met een kussen over haar hoofd. Om haar hals zat een wit nylon koord.
De twintig tips worden nu onderzocht. Eerder werd bekend dat er 10.000 euro klaarligt voor degene die met de gouden tip komt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.