RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse liquidatiebende blijft in cel

UTRECHT -

De mannen die verdacht worden van betrokkenheid bij een reeks liquidaties in Nederland en een grote wapenvondst in Nieuwegein blijven vastzitten.

De verdediging vroeg dinsdag om vrijlating tijdens een pro-formazitting, maar de rechtbank in Anmsterdam vindt dat er genoeg aanleiding is om groep de vast te houden. Zo is er een dna-materiaal van de verdachten aangetroffen en zijn er gesprekken afgeluisterd.

Vorig jaar vond de politie tientallen handvuurwapens, automatische geweren en handgranaten in een loods. De zware wapens waren volgens justitie van een zeer professioneel georganiseerde bende uit de omgeving van Utrecht die zich bezighield met 'moorden op bestelling'. Het gaat onder meer om inwoners van Wijk bij Duurstede, Utrecht, Nieuwegein en Tiel.

De groep zou hebben gewerkt met een dodenlijst. Het Openbaar Ministerie koppelt verdachten uit deze zaak, die 26koper is genoemd, in ieder geval aan drie liquidaties. Het gaat onder meer om de moorden op Rinus Moerer (68) in Steenbergen en op Samir Jabli en Mohammed Alarasi in Amersfoort.

Volgens het OM zou dit blijken uit de administratie van de bende. De bendeleden gebruikten zwaar versleutelde telefoons, observatiecamera's en hypermoderne spionage-technologie. Justitie zegt ook dna-bewijs te hebben. De tegenpartij vindt dat het OM te snel conclusies trekt.

Op 9 september is er een nieuwe pro-formazitting.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -