Lepeltje Lepeltje mag doorgaan

UTRECHT - Het foodfestival Lepeltje Lepeltje in het Utrechtse park Lepelenburg mag doorgaan. De rechter oordeelt dat de gemeente voldoende rekening heeft gehouden met de bescherming van het park bij het verstrekken van de vergunning.
De organisatie is opgelucht over de uitspraak en zegt dat ze woensdag aan de slag gaat met de voorbereidingen voor het festival dat vrijdag van start gaat.
Buren van Park Lepelenburg hadden een kort geding aangespannen tegen de gemeente Utrecht. Ze vinden dat de gemeente veel te vaak evenementen toestaat in het park en vrezen natuurschade.
Volgens de rechter is in de vergunning voor het festival genoeg aandacht voor de bomen en het gras. Om de boomwortels te beschermen mogen de foodtrucks bijvoorbeeld niet in het gras onder de bomen staan. Ook moet er gebruik worden gemaakt van rijplaten en de half-verharde paden in het park.
Rondreizend culinair festival Lepeltje Lepeltje heeft dit jaar naast Utrecht en Amersfoort nog zes locaties in Nederland op het programma staan. Behalve eten uit mobiele keukens biedt het evenement muziek van bands en dj's en een markt.

Paul Niezen van het festival mag door met de voorbereidingen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.