Bestuur avondvierdaagse Leusden stapt op

LEUSDEN - Het bestuur van de avondvierdaagse in Leusden is opgestapt en ook alle vrijwilligers doen niet meer mee. Aanleiding is de recente discussie over de deelname van asielzoekers. Die mochten niet meelopen, wat op het bestuur op beschuldigingen van discriminatie kwam te staan.
Een aantal inwoners en de burgemeester wilden graag dat de groep van zo'n twintig vluchtelingen mee zou lopen. Maar de organisatie zei dat de groep zich te laat wilde inschrijven en dat deelname daardoor niet meer mogelijk was. Daarop ontstond een storm aan negatieve publiciteit.
Het bestuur zegt dat ze de asielkinderen heel graag had toegelaten, maar niet anders kon dan de groep weigeren. De regels staan de inschrijving van groepen na een bepaalde datum niet toe. "De organisatie heeft zich te houden aan wet- en regelgeving die worden opgelegd door de landelijke bond en gemeente."

TRIEST

Voor de vrijwilligers is het zo naar eigen zeggen 'een diep triest evenement geworden'. "De organisatie heeft daarbij zoveel schade opgelopen dat de organisatie en vrijwilligers zich hebben teruggetrokken", zo schrijft het bestuur op de
van de vierdaagse.
Het voormalige bestuur is erg teleurgesteld in burgemeester Vermeulen en in het COA. Die zouden niets hebben gedaan om de negatieve publiciteit rondom het evenement te stoppen. Bovendien konden de kinderen nog wel meelopen in Woudenberg en de organisatie daar heeft niets gehoord van Vermeulen noch van het COA.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.