RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

"Gezondheidsklachten door zendmast Lombok"

UTRECHT - Inwoners van de Utrechtse wijk Lombok klagen over hun gezondheid. Het zou kunnen liggen aan de zendmast op het dak van de Antoniuskerk aan de Kanaalstraat, zeggen de bewoners. PvdA, GroenLinks, ChristenUnie en Partij voor de Dieren willen dat de gemeente daar onderzoek naar laat doen.

De fracties zijn benaderd door een twintigtal bewoners van Lombok die last hebben van hoofdpijn, stress, slapeloosheid en pieptonen in hun oren. Ze hebben daar al melding van gedaan bij de GGD, maar die zou er tot nog toe niets mee hebben gedaan.

De bewoners snappen niet waarom de GGD nog niet in actie is gekomen. "De GGD die verantwoordelijk is voor een gezonde leefomgeving van de Utrechters zou heel betrokken en nieuwsgierig moeten zijn als mensen zeggen ergens last van te hebben", zegt Lombokker Mirjam Bout. "Het gaat er niet om om gelijk te krijgen, maar toon interesse in de burger."

De partijen willen weten of er meer klachten zijn binnengekomen naar aanleiding van de zendinstallatie op de kerk en of de gemeente de gezondheidsklachten in de wijk gaat onderzoeken. Ook ligt er de vraag of de stad een meldpunt wil instellen voor klachten door zendmasten.

Als het aan de fracties ligt, komt er een steekproef onder alle Utrechters om gezondheidsklachten te inventariseren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht