RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Milieudefensie: Fyra-fiasco dreigt bij verbreding A27

AMELISWEERD -

Milieudefensie hoopt Tweede Kamerleden ervan te overtuigen tegen de verbreding van de A27 bij Utrecht te stemmen. Donderdag praten de politici over de omstreden plannen. Mileudefensie waarschuwt dat een Fyra-fiasco dreigt.

De wegverbreding zal volgens minister Schultz ruim een miljard euro gaan kosten. Milieudefensie houdt er rekening mee dat dat meer wordt en maakt de vergelijking met het mislukte Fyra-project van de NS. Die wilde hogesnelheidstreinen tussen Schiphol en Antwerpen laten rijden, maar had de exploitatie niet goed doordacht en kampte met grote technische problemen.

Milieudefensie stelt dat net als bij de Fyra de plannen om de A27 en A12 bij Amelisweerd te verbreden niet goed zijn doordacht, duur zijn en bovendien schadelijk voor het milieu. "Straks hebben we 75 euro per inwoner van Nederland uitgegeven aan een hobbyproject van minister Schultz dat veel geld kost, weinig oplevert en grote risico's met zich meebrengt voor het milieu en de schatkist."

Voor de geplande verbreding moeten 531 bomen worden gekapt en zouden dertien voetbalvelden aan waardevol landschap verdwijnen. Ook is er kans op ecologische schade doordat de grondwaterstanden veranderen. Meer asfalt trekt bovendien meer auto's aan, vreest Milieudefensie.

Ook de gemeente Utrecht heeft haar twijfels over de verbreding rond de stad naar zeven rijstroken in beide richtingen. Volgens de stad heeft het Centraal Planbureau (CPB) becijferd dat de ruim 1 miljard euro die de verbreding kost, niet opweegt tegen de baten van verkeersdoorstroming.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -