Vrouw gezocht voor griezelige chaletroof

LOPIKERKAPEL - In het onderzoek naar een gewelddadige overval op de bewoners van een chalet aan het Kapelsepad in Lopikerkapel, is nieuwe informatie naar voren gekomen. De politie is op zoek naar een vrouw die de situatie ter plaatse heeft verkend in de dagen voor de roof.
Vorig jaar werden op zondagavond 13 september een echtpaar en hun zoon van 13 jaar in de woning overvallen en vastgebonden door drie gewapende mannen. De man kreeg een pistool tegen zijn hoofd en werd geslagen en geschopt. De daders wilden de kluis, maar die hadden de bewoners niet. Vervolgens gingen de overvallers er met sieraden en een portemonnee vandoor.

TV

In het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld op RTV Utrecht en in Opsporing Verzocht werd aandacht aan de zaak besteed. Dit leidde nog niet tot aanhouding van verdachten, maar leverde wel nieuwe informatie op. In de dagen voorafgaand aan de overval zou namelijk een vrouw in de omgeving van het chalet geweest zijn om bij de woning te kijken en informatie te verzamelen.
Het zou gaan om een blanke vrouw met een slank postuur en rond de 25 jaar oud. Ook kan het zijn dat er nog andere personen bij de mogelijke voorverkenning aanwezig waren. Het is nog onduidelijk hoe de vrouw bij het chalet gekomen is. De meest logische route is vanuit het dorp naar het Kapelsepad. Of er een auto is gebruikt, is ook nog onduidelijk.
Vandaag in Bureau Hengeveld is onder meer een reconstructie te zien van deze zaak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.