Vermoorde Utrechter zou getuigen tegen liquidatiebende

UTRECHT - Op de Kretadreef in Overvecht is woensdagavond een man doodgeschoten. De 45-jarige inwoner van Utrecht werd onder vuur genomen vanaf een scooter met daarop twee mannen. De politie heeft nog geen zicht op de daders.
De politiehelikopter hing lange tijd laag boven de stad om te assisteren bij de zoektocht. Het slachtoffer lag op straat onder een doek. De Kretadreef was de hele avond en nacht afgezet voor sporenonderzoek.
Volgens omstanders is het slachtoffer Ranko Scekic, een getuige in de zogenoemde 26koper-zaak. Bij hem was al eerder een raam ingegooid. De man zou volgende week getuigen tegen de Utrechtse liquidatiebende, zegt misdaadjournalist Jens Olde Kalter.
In de zaak gaat het volgens justitie om een zeer professioneel georganiseerde bende die zich bezighield met 'moorden op bestelling'. Het betreft onder meer de moorden op Rinus Moerer (68) in Steenbergen en op Samir Jabli en Mohammed Alarasi in Amersfoort.

LIQUIDATIE

Volgens Olde Kalter zit er nog veel slagkracht achter de groep. "De opdrachtgevers kunnen dit kennelijk, ondanks dat ze achter slot en grendel zitten, toch nog op straat ten uitvoer brengen. Dat is wel eng. Dit bevestigt dat deze zaak alleen maar in explosiviteit toeneemt, want we hebben het hier over een zwaar criminele infrastructuur die een inkijkje geeft in hoe de Nederlandse onderwereld moorden op bestelling doet."
Vorige maand werd de 29-jarige Abderrahim Belhadj geliquideerd in Amsterdam. Ook hij stond op de dodenlijst van de Utrechtse liquidatiebende.

Misdaadjournalist Jens Olde Kalter: "Moord op bestelling".
Buurt geschokt na liquidatie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.