RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Tennisser Haase spreekt over zaak-Everink

BILTHOVEN - Tennisser Robin Haase hoopt nog altijd dat zijn voormalige coach Mark de J. niet schuldig is aan de moord op de Bilthovense zakenman Koen Everink. Dat zegt hij in een interview met de Volkskrant.

Haase wil De J. niet al veroordelen voor de moord op zijn goede vriend. "Ook ik heb vragen. Maar daarbij hoef ik geen emoties te tonen. Zolang er geen duidelijkheid is, kan ik niet boos op hem zijn", zegt de tennisser.

Even later in het interview vertelt hij: "Er zijn een paar scenario's: hij heeft het gedaan, hij heeft het niet gedaan of hij heeft ermee te maken. Die scenario's spelen door mijn hoofd. Natuurlijk hoop ik dat Mark het niet heeft gedaan."

Everink reisde vaak mee naar toernooien waar Haase en De J. aan het werk waren. Dagelijks wordt de tennisser geconfronteerd met de zaak. "Zit-ie nog vast? Niemand vraagt: hoe is het eigenlijk met jou? Heb je de dood van Koen Everink een beetje kunnen verwerken? Niemand. Dat vind ik bizar. Ik heb sinds de aanhouding van Mark op 24 maart geen normale dag meer gehad."

De J. wordt maandag in een pro-formazitting voorgeleid. Hij zou met Everink ruzie hebben gehad over een schuld. Haase zegt dat hij nooit heeft gemerkt dat er iets speelde tussen de twee mannen. Ook van een schuld is hem niets bekend.

Everink werd maart dit jaar doodgestoken in zijn villa in Bilthoven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht