Familie Ranko S. geschokt door liquidatie

UTRECHT - Familie en bekenden van Ranko Scekic zijn donderdagochtend naar de plek in Overvecht gekomen waar hij werd doodgeschoten. Zij reageren geschokt op de liquidatie.
"Het is een catastrofe voor de familie", zegt een neef van het slachtoffer. De neef heeft geen idee wat er achter de schietpartij zit.

SCOOTER

De 45-jarige inwoner van Utrecht werd
op de Kretadreef onder vuur genomen vanaf een scooter met daarop twee mannen. Buurtbewoner John Heus hoorde meerdere schoten en rende naar buiten. Hij zag de mannen met bivakmutsen op nog net wegrijden.
Volgens omstanders is het slachtoffer een getuige in de zogenoemde 26koper-zaak. De man zou volgende week getuigen tegen de Utrechtse liquidatiebende, zegt misdaadjournalist Jens Olde Kalter. De politie zegt dat de man mogelijk op een dodenlijst stond. "Het is bekend dat hij wellicht op een lijst voorkwam. Dat klopt."

RAAM

Bij het slachtoffer was al eerder een raam ingegooid. Een familielid en een bekende zeggen dat Ranko Scekic de politie twee keer heeft gevraagd hem uit zijn huis te halen. Dinsdag, nadat de steen door zijn raam ging en woensdagochtend weer. Ook zijn vrouw zou de politie 'hebben gesmeekt' de familie weg te halen. "Maar de politie deed niets."
De kans is groot dat Scekic uit zijn huis is gelokt, zegt dezelfde bekende. "Iemand belde aan en maakte een praatje met hem op straat. Toen kwam die scooter...".
Een woordvoerder van de politie kan niet zeggen of er eerdere meldingen van het slachtoffer of zijn vrouw zijn binnengekomen bij de meldkamer. "Dat wordt nu onderzocht."

DICHTBIJ

Een buurmeisje op straat op de Kretadreef kan zich een dag na de schietpartij niet voorstellen dat Ranko Scekic, een crimineel was. "Hij was een aardige en grappige man", zegt ze. Buurtbewoner Heus vindt vooral de nabijheid van de liquidatie 'schokkend'. "Hier gebeurt het dus ook', zegt hij. "Daar sta je niet bij stil; het is 600 meter bij je vandaan. Dat is wel even schrikken."
Burgemeester Van Zanen wil een bewonersavond organiseren over de schokkende liquidatie.

Buurtbewoners en bekenden reageren geschokt op de schietpartij
Misdaadjournalist Jens Olde Kalter over de zaak 26koper

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.