RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Ranko S. wilde geen belastende verklaring afleggen"

UTRECHT -

De advocaat van de woensdagavond in Overvecht geliquideerde Ranko Scekic bestrijdt dat zijn cliŽnt een belastende verklaring wilde afleggen tegen de Utrechtse liquidatie-bende. "Hij kon niets verklaren want hij wist van niets", zegt Louis de Leon tegen RTV Utrecht.

Dinsdag werd door justitie de naam van Scekic genoemd in de Amsterdamse rechtbank als getuige in de zogenoemde 26koper-zaak. In die zaak staan acht mannen uit de omgeving van Utrecht en Nieuwegein terecht wegens liquidaties en drugs- en wapenhandel.

Een dag later werd Scekic gedood. De Leon gaat er niet vanuit dat zijn cliŽnt is vermoord omdat justitie zijn getuigenis in de rechtszaal aankondigde. "Maar een verband met de 26koper-zaak is natuurlijk onomstotelijk."


DODENLIJST

De 45-jarige Scekic zou al langer op een dodenlijst van de bende hebben gestaan. De politie vond vorig jaar een groot wapenarsenaal in Nieuwegein en stiekem gemaakte opnames van S. Maar De Leon zegt nu dat Scekic geen idee had waarom hij doelwit was. Dat wilde hij ook verklaren in de rechtbank.

Scekic was vorige week nog op kantoor bij De Leon. De dood van zijn cliŽnt heeft veel indruk gemaakt. "Hij laat vier jonge kinderen na. Dit hakt er wel behoorlijk in."

De liquidatie is gefilmd door omstanders, de (schokkende) beelden zijn op YouTube beland.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -