RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Vereniging wil meer naaktstranden in Utrecht

1/3
AMERSFOORT - Er moeten meer naaktstranden in het binnenland komen. Daarvoor pleit belangenvereniging NFN uit Amersfoort.

Er zijn drie stranden in de provincie waar naaktzwemmen is toegestaan en die liggen alle in de gemeente Stichtse Vecht. Lastig als je daar toevallig niet in de buurt woont, zegt een bezoeker van het naaktstrand van de Maarsseveense Plassen. En dat terwijl bloot zwemmen heerlijk en makkelijk is, vertelt zij: "Geen natte bikini als je het water uitkomt, geen gedoe met omkleden."

Volgens de NFN is het probleem niet zozeer dat gemeenten niet openstaan voor naaktrecreatie, maar dat de bestemming van recreatiegebieden vaak al vastligt. "Bovendien willen we de stranden met steeds meer mensen benutten. Denk aan kitesurfers en aan mensen die hun honden uitlaten. Het is moeilijk om die allemaal tevreden te stellen."

Het liefst zou de vereniging zien dat naaktzwemmen op alle Nederlandse stranden wordt toegestaan. "Er zijn plekken waar dat al zo is. Dan zie je dat het gewoon allemaal door elkaar loopt en dat het een grote gezelligheid is."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht