Coalitie Veenendaal wankelt door koopzondag

VEENENDAAL - De SGP fractie is 'helemaal ziek' van het besluit van de Veenendaalse gemeenteraad voor de komst van een koopzondag in Veenendaal. De fractie gaat zich beraden op de steun aan het college van B en W. Dat zegt fractievoorzitter Both tegen RTV Utrecht.
De SGP is de grootste partij in de Veenendaalse coalitie. In de coalitieonderhandelingen twee jaar geleden is afgesproken dat de partijen het niet eens hoeven te zijn over de komst van een koopzondag en dat de keus aan de gemeenteraad zou worden gelaten. Dat de raad ook daadwerkelijk vóór invoering zou stemmen had de SGP niet verwacht.
Dit weekend komt de SGP-fractie samen met de achterban om over de toekomst en de steun aan het college te praten. De partij staat bekend om haar constructieve en principiële opstelling. "Dat is precies het punt waar het wringt op dit moment", zegt de fractievoorzitter. Both vindt wel dat zijn partij tot nu toe alles heeft gedaan om de komst van de koopzondag te voorkomen.
Fractievoorzitter Stroobosscher van de ChristenUnie zet vraagtekens bij de uitspraak van Both. De ChristenUnie werd bij de vorming van het college uitgesloten omdat zij geen concessies wilden doen wat betreft de koopzondag. Dat de SGP dat destijds wél heeft gedaan komt de partij nu dus duur te staan, zegt de partij.

Komst koopzondag zet politiek Veenendaal op scherp

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.