RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wout Sabee alsnog slachtoffer van liquidatie

1/2
DE MEERN -

Wout Sabee heeft een tweede aanslag op zijn leven niet overleefd. Dat blijkt uit een persverklaring, die de politie vrijdagmiddag heeft uitgebracht over de schietpartij bij zijn huis in De Meern.

In de verklaring staat dat bij het incident een 70-jarige inwoner van De Meern is overleden. Het slachtoffer was een bekende van de politie die eerder dit jaar nog was gewaarschuwd dat hij gevaar liep. Het Openbaar Ministerie had hem beveiliging aangeboden, maar dat aanbod had het slachtoffer afgeslagen.


BIVAKMUTS

Getuigen melden dat vrijdag om 11.40 uur een man met een bivakmuts S. heeft neergeschoten. De schutter zou bij iemand anders in een grijze sedan zijn gestapt en is spoorloos verdwenen.

Sabee werd twee jaar geleden al eens het slachtoffer van een poging om hem te liquideren. Twee mannen vuurden bij zijn huis een kogelregen op zijn auto af. Sabee raakte zwaargewond maar wist te ontkomen. Twee jaar later, zijn revalidatie was zo goed als afgerond, werd hij opnieuw beschoten. Deze keer moest hij het met zijn leven bekopen.


AFREKENINGEN

In Midden-Nederland loopt het aantal dodelijke afrekeningen van de laatste jaren inmiddels in de dubbele cijfers. Een overzicht:


2013

- Liquidatie thaibokser 'Rasta Gilly' in Nieuwegein
- Liquidatie Altan Soysal in Leidsche Rijn


2014

- Liquidatie Mohammed Alarasi in Amersfoort
- Liquidatie Samir Jabli in Amersfoort
- Liquidatie Mohamed Boulaaouin in Utrecht
- Mislukte liquidatie Wout Sabee


2015

- Liquidatie Ronald Bakker uit Huizen, spyshophouder te Nieuwegein
- Liquidatie Aziz Anzi bij carpoolplaats De Meern
- Mislukte liquidatie Chafik Y. in Utrecht. (Op oudjaarsavond raakte Chafik gewond bij de liquidatie van zijn broer Chahid in Kerkdriel.)


2016

- Liquidatie Samir E. in IJsselstein
- Liquidatie Abderrahim 'Appie' Belhadj in Bijlmermeer
- Liquidatie Ranko Scekic. uit Overvecht
- Liquidatie Wout S. in De MeernHeb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -