Open brief burgemeester Leusden over Avondvierdaagse

LEUSDEN - Burgemeester Vermeulen van Leusden roept vrijwilligers van de Avondvierdaagse in een open brief op om ook volgend jaar weer van de partij te zijn. Die hebben het bijltje erbij neergelegd na de ophef die is ontstaan over het weigeren van een groep asielzoekers als deelnemers.
In de brief op de website van de gemeente richt ze zich persoonlijk tot de inwoners. Dat is voor het eerst nadat enkele weken geleden de rel over de asielzoekers was ontstaan.
Vermeulen schrijft dat ze zich bewust op de achtergrond heeft gehouden. "Immers, hoe meer statements van onze kant, hoe meer commotie zou kunnen ontstaan met negatieve gevolgen voor alle betrokken partijen." Ze zegt dat de gemeente nooit contact met de pers heeft gezocht en dat ze het bestuur van de Avondvierdaagse hulp heeft aangeboden.
Het bestuur wilde niet in gesprek met de gemeente, schrijft Vermeulen. "Dat vind ik heel jammer, omdat we nu ook niet vooruit kunnen kijken. De overkoepelende Gooise wandelbond wil dat gelukkig wel en dat gesprek staat gepland op 4 juli."
Vermeulen roept alle betrokken en vrijwilligers op om bij dat gesprek op het gemeentehuis in Leusden aanwezig te zijn." Ik hoop dat wij daarna het boek kunnen sluiten en met volle overgave gezamenlijk kunnen werken aan de volgende succesvolle avondvierdaagse in Leusden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.