RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eerste zitting in zaak-Everink

1/2
DE BILT -

Maandag is in de rechtbank van Utrecht de eerste zitting in de rechtszaak over de dood van Koen Everink. Tenniscoach Mark de J. is de verdachte.

Ondernemer Everink (42) werd in maart dood gevonden in zijn huis in Bilthoven. Hij was met messteken om het leven gebracht. Enkele weken later werd De J. opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de zaak.

De verdachte is 29 jaar oud en komt uit Rotterdam. Hij is onder meer trainer van toptennisser Robin Haase. Het verhaal gaat dat De J. en Everink ruzie hadden over een pokerschuld. Everink is een bekende in de tenniswereld, hij ging vaak mee met Nederlanders naar wedstrijden in het buitenland.


'ONTVOERD'

De J. ontkent Everink te hebben doodgeschoten. In een interview met De Telegraaf zegt hij op de avond van de moord te zijn ontvoerd door vier mannen. Hij zou al maandenlang zijn lastiggevallen door mannen die informatie over Everink wilden.

In de pro-formazitting maakt justitie onder andere meer bekend over het onderzoek naar de dood van Everink. Ook zal duidelijk worden of De J. langer in voorarrest blijft.


EVERINK

Koen Everink woonde aan de Hoflaan en was een bekend persoon in Bilthoven. Hij verdiende een fortuin als oprichter en directeur van een reisorganisatie. Everink kwam landelijk in het nieuws nadat hij in 2012 zwaar werd mishandeld door Badr Hari. De kickbokser kreeg daarvoor een gevangenisstraf van twee jaar waarvan tien maanden voorwaardelijk.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -