Verslagenheid na brand De Meern: "Daar gaat mijn levenswerk"

UTRECHT - Veel verdriet bij de eigenaar en werknemers na de bedrijfsbrand bij Goes Internationaal Transport in De Meern. De verslagenheid is groot en de schade enorm.
Eigenaar Ad Goes ziet met eigen ogen hoe een deel van zijn bedrijf in vlammen op gaat. "Daar gaat mijn levenswerk", zegt hij zichtbaar geëmotioneerd. "Ik ben hier begonnen in 1991 en er zit een stukje van mezelf in. Dan is het heel vervelend als je dat ziet. En dan druk ik me netjes uit."

FAILLIET

Het bedrijf kent een lange geschiedenis. In 2013 bestond het 100 jaar, al ging het een jaar later wel failliet. Er kwam een doorstart en dat maakt de brand extra zuur, zegt de eigenaar. "Dat is heel erg. Zeker nadat we 2 jaar geleden het faillissement hebben gehad en alles weer opgebouwd hebben. Dan is dit een hele tegenslag."

MILJOENENSCHADE

De schade loopt in de miljoenen euro's. "Ik ga er vanuit dat alles verloren is gegaan. In totaal staan er iets van 3000 pallets fruit binnen. Met een waarde van 1500 euro per pallet." De waarde van het gebouw zelf bedraagt volgens eigenaar Goes ongeveer 10 miljoen euro. Later maandag moet meer duidelijk worden over de precieze mate van de verwoestingen; een eerste ruwe schatting gaat richting de 15 miljoen euro.

DRUK

Goes zegt er alles aan te willen doen om weer verder te kunnen. "Ik wil in ieder geval doordraaien in de andere twee loodsen. Het wordt heel druk de komende uren en dagen."

Eigenaar Ad Goes: "Daar gaat mijn levenswerk"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.