Politie zoekt straatrovers Nieuwegein

NIEUWEGEIN - De politie van Nieuwegein is op zoek naar de daders van twee straatroven afgelopen weekend. Bij beide roven was ook sprake van geweld.
Vrijdagavond werd een 17-jarige jongen aangevallen in een parkje tegenover het busstation aan de Erfstede. Twee daders deelden klappen uit en eisten spullen. De twee gingen uiteindelijk zonder buit weg met de fiets.

SIGNALEMENT

Eén van de twee daders was een stuk langer dan de ander. De lange jongen heeft een negroïde uiterlijk en droeg een donker trainingspak met rode strepen. De ander is licht getint.
In de nacht van vrijdag op zaterdag was nog een straatroof. Een 23-jarige Nieuwegeiner werd op de Noordstedeweg bij winkelcentrum City Plaza van zijn fiets geslagen. De dader nam zijn portemonnee en telefoon mee. Het slachtoffer raakte lichtgewond.

DERDE SIGNALEMENT

De dader van deze straatroof is naar schatting twintig jaar oud. Hij was slank, zo'n 1.80 meter lang en had een negroïde uiterlijk. Op het moment van de straatroof droeg hij een zwarte broek en een zwart bomberjack. Hij had een capuchon op.
De politie hoopt dat getuigen meer kunnen vertellen over de identiteit van de daders.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.