RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Forse schade bij boeren door noodweer

1/2
PROVINCIE UTRECHT -

Utrechtse boeren zijn flink gedupeerd vanwege het noodweer van vorige week. Sommige agrariŰrs hebben duizenden euro's schade omdat hun oogsten kapot zijn gegaan door hagel.

Zo denkt perenboer Henk van Drogenbroek uit Nieuwersluis (gemeente Stichtse Vecht) zo'n 20.000 euro schade te hebben. "Het is een drama", zegt hij. Zijn peren lijken wel gatenkaas door alle hagelstenen.

Van Drogenbroek heeft een oplossing bedacht: hij maakt perensap van de kapotte peren. Dat levert echter een stuk minder op dan de verkoop van gewone peren.


VERZEKERD

Van Drogenhoek is net als veel andere fruittelers niet verzekerd tegen noodweer. De premie is enorm, zegt Land- en Tuinbouworganisatie (LTO) Nederland.

Ook veel kersen zijn kapot gegaan door het noodweer. "Die scheuren kapot omdat het al zo lang nat is", legt LTO Utrecht-voorzitter Bert van Donselaar uit. "Dat is heel uitzonderlijk en ook daar is de schade heftig." Kersenboer Theo Vernooy in Cothen schat dat hij een ton schade heeft.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -