Lantaarnpaal bezet nieuw parkeervak in IJsselstein

IJSSELSTEIN - Op de Prinses Beatrixlaan in IJsselstein zijn nieuwe parkeervakken aangelegd. Veel ruimte voor de auto is er alleen nog niet, want in het midden van een van de vakken staat een lantaarnpaal.
De foto kregen we binnen van Piet van Eijk. "In IJsselstein kunt u kiezen uit parkeervakken met of zonder verlichting", schrijft hij erbij.
De gemeente IJsselstein laat in een reactie weten dat "de lantaarnpaal zeker nog weg gaat", maar dat nog niet duidelijk is wanneer.
Wel waren ze op de hoogte van de situatie. "Vanwege de parkeerdruk hebben we nieuwe parkeervakken laten aanleggen. Dat de lantaarnpaal niet meteen weg kon wisten we. We hadden de wijk kunnen laten wachten op extra parkeerplekken, of het vak nog niet aan kunnen aan leggen, maar dan had de aannemer later nog een keer moeten komen."
De gemeente wil minder auto`s in het centrum van IJsselstein en dus verplaatst de parkeerdruk zich naar andere wijken. Een bewoner plaatste zelf al een verbodsbod in zijn tuin, die hij nu weer moet verwijderen. De gemeente heeft nu zelf een parkeerverbod ingesteld in de Scheepsjager in IJsselstein, zo blijkt in een reportage van RTV Utrecht.

Omwonende Gerard Peek vindt het nog steeds een raar gezicht
Verslaggever Jiri Glaap probeert zijn auto gratis te parkeren in IJsselstein.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.