RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

De Bilt wil herbezinning verbreding A27

DE BILT - De Bilt dringt er bij minister Schultz op aan om pas op de plaats met de voorgenomen verbreding van de A27.

De plannen moeten eerst worden getoetst aan rapporten van het Centraal Planbureau (CPB) en het Planbureau voor de Leefomgeving, vindt de gemeente. Deze organisaties presenteerden onlangs nieuwe verkeersscenario's voor de toekomst waaruit blijkt dat de verbreding mogelijk niet nodig is.

De Bilt schaart zich hiermee, op aandringen van de fracties van CDA, D66 en GroenLinks, achter eenzelfde verzoek van de provincie Utrecht. Het pleidooi voor een herbezinning is opgenomen in de zienswijze van de gemeente met betrekking tot het Ontwerp Tracébesluit voor de Ring Utrecht.

Het college vraagt hierin verder om het initiatief voor een Liniepark Rijnsweerd van onder meer de werkgroep Sandwijck en het Utrechts Landschap, te betrekken bij de verdere planontwikkeling.

Als de verbreding toch doorgaat wil de gemeente niet dat de maximumsnelheid wordt verhoogd naar 130 km/uur, zoals bij de A1 is gebeurd. De Bilt ziet verder kansen om de gronden rond de A27 te benutten voor bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -