SGP Veenendaal blijft besturen, ondanks koopzondag

VEENENDAAL - De SGP in Veenendaal betreurt de komst van een koopzondag, maar stapt niet uit het college. Dat meldt de partij na een weekend overleg over de kwestie.
Voor de SGP is de koopzondag "een stap in de verkeerde richting", maar het gaat de partij te ver om nu de steun aan het college op te zeggen. De grootste partij in de coalitie in Veenendaal zegt "bestuurlijke en politieke verantwoordelijkheid te willen blijven nemen."
Ook is de SGP bang dat er na vertrek uit het college nog meer koopzondagen komen. In het huidige coalitieakkoord is opgenomen dat er niet meer dan zes evenementen per jaar op zondag mogen worden gehouden. De SGP vreest dat er een streep door deze afspraak wordt gezet, als de partij nu uit de coalitie stapt.
De koopzondag is al jarenlang een heet hangijzer in de christelijke gemeente. De gemeenteraad ging vorige week met een nipte meerderheid akkoord met zes koopzondagen per jaar, die worden gekoppeld aan een evenement in de stad.
De SGP kwam door het besluit in gewetensnood en heeft dit weekend uitgebreid overleg gevoerd met de achterban. "Het was een complexe afweging", zegt fractievoorzitter Dick Both. "Omdat het aan de ene kant iets is dat je vanuit je principes als iets onacceptabels ziet. Aan de andere kan heb je ook afspraken en een coalitie waarin je van belang bent. "

Fractievoorzitter Dick Both over de worsteling van de SGP met de koopzondag

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.