Utrechters bouwen 'soundsystem'-fiets

UTRECHT - Drie Utrechters hebben een fiets omgebouwd tot een Jamaicaanse Bankra Bike. Dat is een rijwiel met een enorm geluidssysteem, dat Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse deuntjes laat horen. Deze zomer gaan de drie fiets-dj's de festivals af.
Jasper van den Boezem, Manne Heijman en Dylan Jonkhart hebben zeker vier maanden gesleuteld aan de dj-fietsen. Ze noemen ze 'Bankra Bikes', naar het Jamaicaanse woord voor mand. Die worden daar om ezels heen gehangen om spullen in te vervoeren. "Alleen hebben we nu de manden vervangen door boxen en de ezels zijn fietsen", zegt Manne.
"Het was lastig om alle details goed te krijgen en toch nog een rijdende fiets over te houden", zegt Jasper. Volgens Manne is het goed gelukt om een robuust geluidssysteem aan een fiets te hangen. "Het geluid kan heel hard en dus veel mensen bereiken".
Afgelopen weekeinde was de generale repetitie van de fietsen op het Festival Mundial in Tilburg. Mensen reageren erg enthousiast, aldus Jasper. "De meesten pakken direct hun mobieltje en maken een selfie met de fiets."
De Bankra Bikes staan dit weekend op het podium van festival De Beschaving, in Utrecht.

In Leidsche Rijn trekken de fietsen veel bekijks

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.