Auto rijdt in op wagen Rijkswaterstaat

PROVINCIE UTRECHT - Op de A27 bij Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een auto van Rijkswaterstaat aangereden. De automobilist heeft volgens Rijkswaterstaat de rode kruizen boven de weg genegeerd.
Een weginspecteur stond bij een auto met pech, toen een bestuurder vol op de wagen van Rijkswaterstaat reed. Ooggetuigen zeggen dat de bestuurder niet remde. Of de automobilist gewond is geraakt is niet bekend. De weginspecteur kwam er zonder verwondingen van af. Hij zat op het moment van de klap niet in zijn wagen.
De auto van Rijkswaterstaat is wel flink gehavend. "Hier krijg je wel de kriebels van", zegt weginspecteur Joop de Wit bij de gele pick-up van zijn collega.
Het gebeurt volgens Rijkswaterstaat nog veel te vaak dat automobilisten de rode kruizen negeren. Daarom zijn vorig jaar ook maatregelen getroffen, zoals hogere boetes.
Ook worden weginspecteurs van Rijkswaterstaat opgeleid tot Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA). In Rotterdam loopt deze proef al met acht BOA'S en eind dit jaar wordt dat uitgebreid. Ook weginspecteur De Wit uit Utrecht krijgt deze opleiding. Volgend jaar kan hij dan ook boetes uitschrijven.
Het aantal incidenten waarbij een voertuig van Rijkswaterstaat betrokken was bij een ongeluk nadat een automobilist een rood kruis negeerde is de afgelopen jaren wel gedaald. In 2014 waren er 21 incidenten en vorig jaar tien. De teller van dit jaar staat op vijf.

Gisteravond ging het weer mis, dit keer op de A27 bij Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.